En aquesta entrevista de cas d’èxit, Martí Puigderrajols, diplomat en Música Avançada i So, ens explica el seu projecte Isard Fest, un festival de música únic a Sant Hilari que en la seva primera edició va ser tot un èxit.
Aquest esdeveniment musical és fruit del seu projecte final de Diploma!
Explica’ns sobre tu
Em dic Martí, sóc d’un poble a prop del Montseny. Vaig començar a interessar-me per la música gràcies als meus pares, sobretot gràcies a la meva mare, que em posava música.
La música ha estat recurrent a la meva vida, perquè de petit vaig començar amb la guitarra tocant en orquestres i en grups. També, vaig començar a experimentar amb programes de producció, de DJ, i vaig arribar a l’escola. Ara em trobo fent de DJ, tocant la guitarra i gaudint molt de la música.
Com vas arribar a EUMES?
Em vaig assabentar d’Eumes perquè abans d’arribar a la meva època per entrar al Diploma, volia millorar com a DJ i vaig buscar escoles per aprendre més i fer algun curs. A la meva adolescència, quan m’agradava més la música, vaig buscar a Google i vaig trobar, aquí a Girona, l’escola i hi vaig entrar de cap.
Què t’ha ensenyat Eumes?
Eumes m’ha ensenyat des de la part tècnica i professional de com s’estructura aquest sector fins a, el més important després d’aquests tres anys de carrera del Diploma, construir el meu futur.
El que m’emporto d’aquesta trajectòria és haver après molt, de moltes coses, i descobrir cap a on va el meu camí a la vida. També, saber que estic segur del que he estudiat i llençar-m’hi.
Com va sorgir la idea d’organitzar un festival?
La idea va sorgir perquè havíem de fer el treball final de Diploma, en l’últim any, i anava molt perdut. No tenia ni idea de què fer, i fent una de les assignatures que cursàvem a Eumes, que és Coaching, havíem de preguntar a familiars o amics propers què ens veien fent en un futur. Em van dir que, com que sóc organitzat i metòdic, podria ser organitzador d’esdeveniments o festes.
El meu cap va començar a donar-hi voltes, i des d’allà va sorgir tota la idea i el concepte, de fer-lo al meu poble, que crec que té molt potencial. Fer alguna cosa per la meva gent i per la meva zona.
Per què és diferent Isard Fest?
Crec que el que té de diferent és que està fet amb ànima de debò i perquè és un festival del poble, no per al poble. És un festival fet perquè tota la gent, des d’empreses, associacions, comerços, particulars, etcètera, pugui participar-hi activament i sigui quelcom que uneixi el poble aquell dia.
La idea és que tothom hi sigui i passi una bona estona, que puguin gaudir amb família i amics, i que sigui una cosa de la qual tots ens puguem beneficiar i crear, una cosa molt bonica. Aquest és el concepte.
Què ofereix el festival?
És un lloc on es pot trobar música en viu, artistes joves, emergents i artistes catalans de gran qualitat. Però també es pot trobar cultura en general, exhibicions d’art, gastronomia i sobretot molt bon ambient. També hi ha activitats per a nens, és un lloc on has de ser sí o sí aquell dia!
Per què es diu “Isard”?
La paraula Isard, en català, és com una cabra salvatge de la muntanya. I és com se’ns anomena vulgarment a les persones de Sant Hilari, el meu poble. És un nom que els habitants portem amb molt d’orgull perquè creiem que ens representa molt, ser persones valentes, una mica tossudes… però alhora també és un animal divertit que afronta totes les adversitats que se li presenten. És un animal molt robust, molt muntanyós, justament com Sant Hilari, que es troba al mig de les muntanyes, a la serralada del Montseny.
Com veus el festival d’aquí a 5 anys?
M’ho he pensat més d’una vegada, sobretot l’imagino establert, amb la gent del poble implicada, amb els joves de Sant Hilari i de la zona. Que siguin ells els que estiguin darrere de l’organització del festival, lluitant perquè segueixi creixent i continuï endavant.