Marc Sureda és un ex-estudiant del diploma en Música Avançada i So d’Eumes.
En aquesta entrevista ens explica amb més detall què va significar el seu pas per Eumes i com, gràcies a les pràctiques, va aconseguir la seva feina actual: ser director de la sala de concerts “La Cabra” i director del festival “Cabró Rock”.
Explica’ns sobre tu
Hola, sóc en Marc i vinc del sector audiovisual; vaig començar treballant en projectes audiovisuals que sempre estaven relacionats amb la música.
Més tard, vaig començar a punxar com a DJ, i va arribar un moment en què aquests projectes es van acabar, no tenia res a fer i vaig sentir parlar d’Eumes. Vaig venir aquí a estudiar el curs d’Ableton i després la titulació de tres anys. A partir d’aquí, vaig començar a treballar en el sector musical de manera més professional, i ara faig de DJ, treballo com a productor, director d’una sala de concerts i d’un festival.
Què t’emportes dels teus tres anys de formació?
L’experiència principal que vaig adquirir a Eumes va ser el tercer any, que està més especialitzat en la indústria musical, que és el que estic treballant ara dia a dia, aplicant coneixements de màrqueting, producció, contacte amb mànagers, discogràfiques… Vaig començar en pràctiques aquí a Eumes, a Midnight, i llavors també em vaig endur una feina després d’estudiar el curs de tres anys.
Quin va ser el professor del qual més vas aprendre?
Recordo tots els professors que hi ha aquí. M’agrada que tot el professorat d’Eumes no són només professors, sinó que són professionals, així que encaren les assignatures amb experiències professionals a més de la teoria.
En destacaria dos. Un és l’Álex del Amo, que en temes de producció el vaig tenir durant diversos anys, perquè, com he dit, vaig estar en el curs d’Ableton, i ell em va introduir a la part de producció que m’agrada molt (encara que ara no estigui fent gaire música).
També vull destacar en Sisu, que fa les assignatures d’indústria musical, sobre producció d’esdeveniments, management, i és el tutor de tercer. Gràcies a ell, perquè a més dels coneixements que vaig adquirir, ara és el meu cap.
Com vas començar a treballar per a Midnight Group?
Jo estava estudiant tercer curs aquí a Eumes, un dia en Sisu va entrar a classe i va dir que buscava estudiants per a pràctiques a la seva empresa. Feia temps que feia classes amb ell, m’interessava tota l’experiència que explicava a classe, i li vaig preguntar si podia fer les pràctiques amb ell. Aleshores, em va dir que estava esperant que li acceptessin un festival, que si el podia fer creia que jo era el perfil indicat per entrar en pràctiques i treballar la part de màrqueting.
En època de pandèmia, es va poder fer el festival i vaig entrar en pràctiques. Al Sisu li va agradar la feina que vaig fer i em va comentar que l’any següent es podrien obrir les sales de concerts, les discoteques i seguir amb més festivals. Hi havia una sala de concerts que ell tenia, on jo podia encaixar i codirigir-la amb el director que hi havia. Em vaig traslladar a Vic, que és on està la sala, que és La Cabra, i ara la codirigeixo. Estic fent tasques de producció, màrqueting, inventaris… coordinant una part del dia a dia de la discoteca. I, a més, estic en la part de producció i màrqueting del festival de rock català: Cabró Rock.
Què suposa treballar per a un festival com Cabró Rock?
Treballar en un festival com Cabró Rock és molta feina perquè treballem tot l’any per a un festival que al final és un cap de setmana. Comencem primer mirant quins grups estan de gira, quins grups estan de moda o treuen disc, quines són les tendències musicals, què pot interessar al nostre públic… Potser volem dirigir-nos a un públic concret, però encara que hi hagi un grup que sigui més interessant, pot ser que el nostre públic prefereixi un altre tipus de música.
Aquesta seria la primera part i hi ha una segona part molt important de màrqueting, de vendre el festival, on jo m’ocupo de la publicitat, de les xarxes socials… En aquesta segona part hi ha la producció, perquè al final aquests esdeveniments mouen molta gent i cal tenir en compte una sèrie d’aspectes: mesures legals, seguretat…
Tens algun consell que puguis donar als nostres alumnes?
El meu consell és que aprofiteu els tres anys a l’escola, ja sigui que us vulgueu dedicar més a la part musical com a artista, a la indústria musical o al management. Tindreu els vostres companys que us ajudaran; aquí coneixereu persones molt interessants que tenen els mateixos interessos que vosaltres i això us pot enriquir.
A més, hi ha tot un equip de professors, que són professionals i que estan ficats en la indústria, que us poden ajudar. Una cosa molt bona d’Eumes és que tens molt de contacte amb els professors, pots parlar amb ells, et donaran consells, t’ajudaran en el que necessitis. Jo vaig confiar en un professor, que ara és el meu cap, i vaig poder trobar feina després d’Eumes; vosaltres també tindreu la vostra oportunitat aquí si treballeu per poder-vos dedicar al que us agradi.